lottemangor_trondheim.jpg

Først former vi husene
- så former de os!

Winston Churchill

Designfilosofi
De 7 designprincipper for indretning med omtanke

Bevidst eller ubevidst, vi forholder os til de rum, vi lever og færdes i. Vi oplever rummene, mærker
dem. Hvert rums omfang, loftshøjden, måden man kommer ind og går ud på, dagslysforhold,
farver, materialesammensætning, strukturer, møblering og belysning – alle elementer i et rum og i en
indretning har betydning for, hvad vi oplever. Fungerer det i praksis? Er her rart at være?

MANGOR STUDIO arbejder ud fra egen designfilosofi, som er en helhedsorienteret tilgang til rumdesign og indretning. Ideen er at gøre arkitektydelsen enkel, tilgængelig og nærværende. De 7 designprincipper for indretning med omtanke er udviklet af arkitekt Lotte Lior Mangor, og kvalificerer og optimerer de rum, vi opholder os i og skaber således en bæredygtig ramme om vores liv. Det handler om at vise ansvarlighed og omtanke for os selv, for hinanden og for miljøet. Det handler om at sikre indretning med omtanke.

De 7 designprincipper for indretning med omtanke handler om:

 

  1. Trivsel og relation: Rum og design påvirker os mennesker både psykisk og fysisk. Vi er derfor altid optagede af stemning og funktion. 

  2. Indeklima og sundhed: Lys, luft, ventilation, akustik, temperatur og hygiejne er alle vigtige faktorer, der har indvirkning på sundheden og oplevelsen i rummet.

  3. Funktion og æstetik: Hvad skal rummet kunne? Hvilken stemning skal der være? Hvordan fjerner vi visuel støj, rod og uhensigtsmæssig brug og sikrer rette funktioner og rum i balance.

  4. Materialer og farver: Hvert rum skal have sin identitet. Vi ser derfor på kontraster, sammenhæng, balance og synergi i rummet.

  5. Vedligehold og genbrug: Vi har fokus på at kvalitet og godt vedligehold skaber værdi og besparelser på den lange bane.

  6. Økonomi: Alle projekter skal være investeringer med omtanke. Også indretning med omtanke. Konceptet er skræddersyet til din økonomi, så du får mest mulig rådgivning og inspiration for pengene. 

  7. Kommunikation og indretning: Rum skaber indtryk i sit udtryk. De fysiske omgivelser kommunikerer og inviterer indenfor - eller det modsatte. Kommunikation handler også om gennemsigtighed i samarbejde, pris og proces og at løsningen ofte ligger gemt i dine svar.

Læs mere om De 7 designprincipper på Bloggen

Læs mere om de forskellige Ydelser