top of page

Din rolle

Vil du have det optimale ud af dit indretningsmøde?

Et indretningsmøde er en spændende, transformerende og praktisk tilgang til indretning, hvor vi hurtigt kommer i gang og udveksler mange idéer og informationer. Tiden flyver, når vi først er i gang.

Derfor er det en god idé, at begge parter er godt forberedte inden mødet. Din rolle er nemlig helt central i processen, da du ligger inde med værdifuld indsigt, som kan blive afgørende for den endelige løsning. Du kender dit hjem bedst – du ved, hvad der fungerer, og hvad du gerne vil ændre. Du ved, hvad du kan lide, og hvilke småting der betyder noget for dig.

Tænk over, hvad du ønsker hjælp til - det gør det nemmere for mig at hjælpe dig bedst muligt. Brug eventuelt de 4 refleksionspunkter nederst på siden til at "varme op". Jo mere forberedt du er, desto bedre resultatet får du. Det er indretning med omtanke for dig, dit hjem og dine drømme.

 

Underneden finder du et overblik i 3 trin, som beskriver din forberedelse inden mødet, hvad der sker på mødet og efter mødet.

De 3 trin

01

Inden mødet - forbered arkitekten 

Send en mail til kontakt@lottemangor.dk, hvor du i punktform fortæller, hvad vi skal omkring på mødet. For eksempel:

  • Farvesætning af stue og soveværelse...

  • Opbevaring generelt...

  • Ideer til akustikdæmpende tekstiler... osv

 

Skriv din adresse OG vedhæft max. 3-4 beskrivende fotos af dit hjem i mailen. Jeg pakker min taske efter de informationer, du giver mig. 

Det kan være en god idé at finde inspiration på det, der tiltaler dig - brug evt. Pinterest. Et billede siger mere end 1000 ord og kan lettere beskrive dine drømme.

OBS: Du kan i visse sammenhænge blive bedt om at fremskaffe målfaste tegninger af dit hjem. Hvis du ikke har det, kan du selv måle op. Materialet skal være tilgængeligt på mødet.

mangorstudio_IMG_0043_edited_edited.jpg
Lotte_Mangor_IMG_0090_edited.jpg

02

På mødet - den store rundvisning

Overvej, hvad der er vigtigst for dig at få med fra mødet? Prioritér en ønsket rækkefølge. Forbered dig på, at vi når igennem de vigtigste punkter - og måske ikke hele din liste på første møde

Så er det din tur! Du fortæller og viser rundt i dit hjem. Selvom vi f.eks. kun skal omkring om stuen og soveværelse, er den store rundtur at foretrække, for den fortælle en masse om dig og dit hjem.

Løbende udveksles ideer og faglige input. Du vil få konkrete inspirationer, løsninger og vejledninger til, hvordan du griber de forskellige problematikker an

Mødet slutter af med en opsummering - her er det vigtigt at notere alt ned. Der bliver udvekslet mange informationer og ideer. Jeg notere gerne, du er også velkommen til selv at notere ned undervejs.

03

Efter mødet - så er du igang...

Nu har du en plan. Så er det på med arbejdshandskerne. Inden længe har du det resultat, du har drømt om...

Er dit projekt blevet mere omfattende, end du havde forestillet dig? Er du kommet i tanke om mere? Eller brænder du inde med flere spørgsmål dagen derpå?

Fortvivl ikke - du kan til hver en tid kontakte mig for en opfølgning. Det kan enten foregå online eller ved fysiske fremmøde. Nu kender vi jo hinanden!

 

En opfølgning kan afklare dine spørgsmål, samt korrigere det igangværende projekt, så du ved, at du er på rette vej. Skriv eller ring - du finder kontaktoplysninger nederst på siden.

Lotte_Mangor_IMG_0327_edited_edited.jpg

Refleksionspunkter

Har du svært ved at beskrive dit hjem og dine ønsker for det? Jeg har forberedt nogle refleksionspunkter til dig, som måske kan hjælpe dig på vej. 

Hvilke funktioner er vigtige?

En god indretning tager udgangspunkt i rummets funktioner og bygger et design op omkring dem, så rummet fremstår sammenhængende og i balance både i sig selv og med resten af hjemmet. Det er vigtigt, at hvert rum har en klar funktion, og at man undgår at sprede den samme funktion ud over flere rum. Et klassisk eksempel er børneværelset, der langsomt breder sig til køkken-alrummet, stuen og soveværelset – og pludselig er der legetøj overalt.

Hvad skal du kunne foretage dig?

Dine behov og drømme for dit hjem er vigtige. Hvis de ikke bliver opfyldt, vil du sandsynligvis ikke føle dig helt tilpas. Overvej derfor nøje, hvad dine rum skal bruges til, og hvad du gerne vil have, de skal kunne. Er det for eksempel vigtigt for dig at have en arbejdsplads i stuen? Og er det okay, hvis arbejdet i perioder fylder meget i rummet? Eller vil det være bedre at tilpasse gæsteværelset, så det også kan fungere som arbejdsplads?

Hvilken stemning ønsker du?

Hvad skal førstehåndsindtrykket være, når du inviterer gæster indenfor? Jeg forestiller mig, at du gerne vil have, at de føler sig velkomne og synes, det er hyggeligt hos dig. Indretning giver dig mulighed for at justere stemningen i et rum. Du kan skrue op for det varme, hyggelige og harmoniske, eller du kan skrue ned og skabe en mere klinisk, kaotisk eller kedelig atmosfære. Det er dog ikke alle rum, der behøver være hyggelige. Et depotrum har for eksempel en praktisk funktion og er næppe et sted, man ønsker at opholde sig i længere tid.

Hvad er dine kæpheste?

Har du ting med affektionsværdi – som arvestykker eller genstande, du er særligt glad for eller for nylig har købt? Er der en særlig historie eller en unik detalje i din bolig, der fortjener at blive fremhævet? Dine personlige favoritter skal have plads i indretningen, da de er vigtige for dig og vil spille en central rolle i, hvordan dit hjem tager form.

bottom of page