top of page
tandlaegerneryesgade-diskdesign-lottemangor_edited_edited.jpg

Et møbel, som er designet til rummet, er som et skræddersyet jakkesæt - det fremhæver linjerne, falder naturligt ind i omgivelserne og fuldender oplevelsen. 

Lotte Mangor

møbel- og rum arkitekt, Mangor Studio

Interiørdesign

En skråvæg, et indhak, et rum, som skal opfylde mange funktioner eller som har et særligt udtryk eller form. Indretning med standardmøbler slår ikke altid til, hvis du går og drømmer om at lave opholdsmuligheder i den skæve niche eller en multifunktionel skabsvæg.

 

Løsningen er et specialdesignet møbel. Et specialdesignet møbel er en måde at sætte sit unikke præg på omgivelserne på samt at få skabt et design, som matcher specifikke behov og ydre forhold. Lidt poetisk sagt er et specialdesignet møbel som et skræddersyet jakkesæt; det fremhæver linjerne, det falder naturligt ind i omgivelserne - og det fuldender oplevelsen - funktionelt og æstetisk. 

 

Men er det ikke voldsomt dyrt at få designet og produceret sådan et møbel? 

 

Joh - og nej!

 

Valg af materiale og kompleksiteten af opgaven afgør prisen. Ønsker du et snedkerkøkken og vælger en køkkenskabsløsning med faste hylder og en enkelt låge, så vil den løsning altid være mere prisvenlig end et skab med massive træskuffer og tappede hjørner. Massivt træ er også dyrere end en finérbeklædning.

Såh - du bør ikke sammenligne prisen på en specialdesignet løsning og en standard løsning. For det kan ikke sammenlignes. Et interiørdesign er lavet til rummet og følger rummet.
 

For eksempel blev denne 3 meter lange egetræsbænk (nederst på siden) lavet til en åben entré, som lå i forbindelse med køkken-alrum. Da huset blev solgt indgik bænken i  bolighandlen. Dvs. bænken var en investering i boligen, på niveau med andet fast inventar som køkken og opbevaringsskabe. 

 

God udnyttelse af rum og brug af gode, holdbare materialer vil altid øge den samlede oplevelse og værdi af en ejendom, og derfor vil et skræddersyet interiørdesign altid være at foretrække, der, hvor standardprodukter ikke rækker.

tandlaegerneryesgade-diskdesign-lottemangor.JPG

Tandlægens nye receptionsdisk

- skulle indeholde mange funktioner. Læs hele casen om tandlægeklinikkens biofilistiske indretning og nye disk her ...

materialer-mangorstudio.jpeg
Materialer og farver 

- er en vigtig del af enhver indretning. Det er også en del af designfilosofien bag MANGOR STUDIO. Læs indlægget her ...

lottemangor-indretning-entre-baenk.jpg

3 meter lang bænk til entré

Denne lange bænk blev specialdesignet til en åben entré i et parcelhus.

bottom of page