top of page

Din rolle

Forberedelse til 1:1 sparringsforløb
(Kun for private kunder)

På et sparringsforløb med mig udveksles der mange ord og informationer - og tiden går stærkt, når vi først er igang. Derfor er det smart for begge parter at være godt forberedte inden mødet. I samarbejdet er din rolle nemlig særdeles central, for du sidder inde med guldkorn, som er væsentlige at få frem og belyst - og som kan ende op med at blive en del af løsningen. Du er eksperten i dit hjem, du ved, hvad der fungerer og hvad du ønsker forandret. Hvad, du kan lide og hvad, dine kæpheste er.

 

Gør dig klart, hvad du ønsker hjælp med, så tiden og ressourcerne udnyttes bedst muligt. Jo mere forberedt, du er - og jo mere input, du giver mig, jo bedre løsninger får du. Det er indretning med omtanke.

​

​

Det forventes af dig:

 

01 Inden mødet - forbered indretningsarkitekten på dit projekt 

  • Brug evt. de 4 hjælpespørgsmål underneden. Send en mail til kontakt@lottemangor.dk hvor du fortæller kortfattet, i punktform, hvad vi skal omkring på mødet. Vedhæft max. 2-3 beskrivende fotos af dit hjem. Du kan i visse sammenhænge blive bedt om at fremskaffe målfaste tegninger på rummene eller selv måle rummene op, hvis tegninger ikke findes. Find inspiration på det, du ønsker dig. Materialet skal være tilgængeligt på 1. møde.

​

​

02 På mødet - inspiration og løsninger

  • Hvad er vigtigst for dig at få med fra mødet? Dette punkt er særligt vigtigt, hvis du har booket en tidsbegrænset sparringsforløb - f.eks. 3 timer. Emnerne vil blive prioriteret i rækkefølgen 1 (vigtigst), 2, 3 osv. Forbered dig på, at vi når igennem de vigtigste punkter - og ikke hele din liste (hvis den er lang vel at mærke).

  • Du fortæller: afklaring af dine behov, drømme og ønsker osv. - altså alle dine guldkorn!

  • Du viser rundt i dit hjem: gennemgang af aktuelle rum med møbler og inventar. Undervejs udveksles ideer og gives faglige input til tiltag. Du vil få inspiration og vejledning om møbelvalg, placering, lys, farver, funktioner, stemninger mv. samt konkrete løsningsforslag på dine projekter.

  • Mødet slutter af med en opsummering i form af et minireferat med skitser og noter. Der kommer mange informationer på mødet, så du er også velkommen til selv at notere ned undervejs.

​

​

03 Efter mødet - nu er du i gang!

  • Så er du i gang! På med arbejdshandskerne! Inden længe har du det resultat, du har ønsket og drømt om.

  • Er dit projekt mere omfattende, end du havde forestillet dig - og fortryder du nu, at du ikke bookede et længere sparringsforløb? Fortvivl ikke - du kan til hver en tid skrive eller ringe og lave en ny aftale om sparring. Det kan enten foregå på skrift, pr. telefon eller ved fysiske fremmøde. En opfølgning kan afklare spørgsmål, tvivl, tilføje inspiration samt korrigere det igangværende projekt, så du ved, at du er på rette vej. Det kan også være en inspirationstur i en køkken-, flise- eller møbelforretning, hvor det er godt at have en sparringspartner med, som kender dit hjem og som kan hjælpe med at træffe de gode, langsigtede beslutninger til indkøb.

​​

Hvilke funktioner er vigtige?

En god indretning tager højde for de funktioner, der er i et rum og skaber et design omkring det, så rummet syner helstøbt og balanceret i sig selv og i forhold til den øvrige indretning i hjemmet. Det er vigtigt at alle rum får deres egen funktion og at man så vidt muligt undgår at sprede samme funktion til mange rum. Et kendt eksempel er børneværelset, der gradvist flytter ind i køkken-alrummet og i stuen og i soveværelset - og pludselig er der legetøj overalt.

Hvad skal du kunne foretage dig?

Vær specifik, når du definerer, hvad du skal kunne foretage dig i dine rum. Er det f.eks. vigtigt at have et langbord, som både kan rumme mange gæster og være omdrejningspunkt for din hobby? Er det vigtigt, at din eneste indgang både skal rumme hele familiens overtøj og sko og samtidig være præsentabel? Er det vigtigt at din garderobe med alt dit tøj er tæt på badeværelset i et seperat rum, fremfor at det er i soveværelset?

Hvilken stemning ønsker du?

Stemningen i et rum kan defineres som behageligt, varmt og hyggeligt / elegant, storslået og lyst / koldt, klinisk og nøgent / rodet, uoverskueligt og kedeligt. Dit hjem har allerede sin egen stemning, som du kan justere på. Hvad skal f.eks. være førstehåndsindtrykket, når du byder gæster ind i dit hjem?

Hvad er dine kæpheste?

Har du nogle ting med affektionsværdi - f.eks. arvestykker eller ting, som du er særligt glad for eller lige har købt? Har din bolig en særlig historie eller detalje, som skal fremhæves? Kæphestene skal frem i lyset - for det er vigtigt for dig og den måde din indretning vil forme sig på.

bottom of page